Șase candidați s-au înscris în cursa internă pentru funcția de președinte al USR. Printre aceștia se numără și Cătălin Drulă, parlamentar de Timiș și actualul președinte al formațiunii.

Așa cum era de așteptat, Dominic Fritz, primarul Timișoarei și liderul USR Timiș, a anunțat că-l susține pe Cătălin Drulă la șefia partidului.

Probabil nu este o surpriză pentru nimeni că îl susțin pe parlamentarul USR de Timiș Cătălin Drulă la alegerile pentru președinția partidului. Nu o fac din datorie, ci din convingere. Cătălin este un om enervant de deștept, impresionant de curajos și de o integritate de neclintit. Cel mai important însă pentru mine este că el crede, ca și mine, în puterea noastră, a partidului USR, de a transforma România. Nu candidează, cum o fac alții, bârfind și denigrând partidul, ca apoi să se mire de ce scade încrederea cetățenilor. Cătălin știe că lupta nu este între noi, ci cu un sistem al unor rețele post-securiste îmbrăcate în haine de partid. Cătălin are perseverența de a duce lupta dură împotriva lor și are și încrederea că o putem câștiga pe termen lung. Că românii o pot câștiga pe termen lung”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai adăugat faptul că în cazul în care Cătălin Drulă va fi ales președinte al USR, oamenii vor avea mai multă încredere în partid.

Votez Cătălin Drulă nu pentru USR, ci pentru România. Avem nevoie de viziune și asumare pentru țară. Avem nevoie să coagulăm energiile și să susținem administrațiile locale reformatoare ca la Timișoara. USR, cu toate bubele unei organizații tinere, este singurul partid viabil care face viața politică din România respirabilă, suportabilă. Sunt mândru să fiu coleg cu Cătălin Drulă. Cu el în frunte deschidem un nou capitol de încredere în potențialul USR. Pentru că iubim România”, a afirmat Dominic Fritz.