Lovitură grea pentru Claudiu Buciu. Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, anunță că a luat decizia de a-l suspenda din funcție pe primarul PNL din Lugoj.

Asta pentru că, susține Ritivoiu, Claudiu Buciu și-ar fi schimbat domiciliul din România în Germania timp de o lună și jumătate, în acest an.

Prefectura Timiş a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar al Municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, şi-a schimbat domiciliul din România în Germania pentru o perioada de aproximativ o luna şi jumătate, în cursul anului 2022. Legea este foarte clară în acest sens. Codul Administrativ precizează la articolul 160 litera c). că “Mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială”. Nu îmi rămâne decât să închei înainte de termen mandatul domnului primar Alexandru Claudiu Buciu”, a declarat prefectul de Timiș.

Mihai Ritivoiu a mai afirmat că nu se simte bine pentru că a luat această decizie, dar că legea trebuie aplicată.

Nu am nicio bucurie în acest sens şi consider că relaţia dintre un primar ales şi cetăţenii care l-au votat este sacră. E cu atât mai complicat să întrerupi mandatul pentru o chestiune ce poate părea de nuanţă. Pe de altă parte, legea e clară şi nu suportă nicio interpretare în acest sens”, a adăugat prefectul de Timiș.