În condițiile în care a plouat foarte puțin în zona de vest a țării și se anunță din nou zile caniculare, Administrația Bazinală de Apă Banat a făcut o informare către populație cu privire la sursele de apă.

Mai mult ca oricând, cu toții trebuie să economisim apa! Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează că, în acest moment, nu se pune problema lipsei de apă pentru sistemele de alimentare centralizate! ABA Banat asigură resursa de apă brută din sursa de apă de suprafață, tuturor beneficiarilor ce utilizează apa în regim centralizat. Vă reamintim că apa este o resursă naturală limitată! De aceea facem apel ca toți consumatorii de apă, acolo unde există posibilitatea, să apeleze la alternative de stocare și recirculare a apei în activitățile casnice (grădinărit, spălat, îmbăiere), dar și în sectorul industrial sau agricol”, au transmis reprezentanții instituției.

Totuși, Cristian Moisescu-Ciocan, directorul ABA Banat, spune că fenomenul de secetă ar putea afecta anumite zone rurale din Banat, în perioada următoare. Este vorba de zone unde nu există sisteme de alimentare cu apă în regim centralizat, iar alimentarea se face fie din fântâni, fie din sisteme mici alimentate din foraje.

În aceste zone, dacă va fi necesar, resursa de apă va fi asigurată pentru toți cei care au nevoie de apă pentru băut și activitățile curente, cu ajutorul autorităților locale și cu sprijinul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență”, a informat ABA Banat.