Primăria Timișoara este acuzată de către Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, de faptul că nu lasă instituția să construiască o parcare supraetajată în zona ultracentrală a orașului.

Proteasa a detaliat faptul că parcarea ar urma să fie realizată la un minut de mers pe jos de Piața Victoriei și la două minute de Piața Libertății. În acest moment, CJ Timiș are un studiu de oportunitate care prezintă două variante și care va fi supus votului consilierilor județeni săptămâna viitoare.

Prima variantă, în care vom utiliza doar terenul consiliului județean de 4.845 mp, de lângă Hotel Timișoara. A doua, în care vom primi de la Primăria Timișoarei o fâșie de teren de 583 mp, în spatele celui pe care îl deținem deja, complet inutilizabilă în alte condiții. Ideală este varianta a doua, pentru că maximizăm numărul de locuri de parcare, 436, față de 396. În plus, soluția urbanistică ar fi una mai fericită dacă nu ar trebui să facem un drum care dă într-o fundătură. În ceea ce privește terenul primăriei, vom supune la vot, tot săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre prin care vom solicita administrației timișorene cedarea acestuia. Așteptăm răspuns cel mult o lună. De ce un termen atât de strâns? Pentru că am încercat să convingem primăria să cedeze terenul de mai bine de opt luni. Inițial, ne-au amânat, apoi nici nu s-au mai prezentat la întâlniri. Indiferent de scenariu, mergem înainte”, a detaliat vicepreședintele CJ Timiș.

Parcarea va avea un regim de înălțime P+4E+Etaj retras. Planul CJ Timiș este de a o realiza prin concesiunea de lucrări.

Mai exact, în urma unei licitații publice, firma câștigătoare va face PUZ-ul și proiectul tehnic, va obține autorizația de construire, va ridica clădirea și o va administra. Totul, în schimbul unei redevențe anuale de 120.000 de euro pe care o va plăti Consiliului Județean. În cel mai optimist scenariu, parcarea ar putea fi funcțională în 34 de luni. Trebuie spus că dacă am merge pe o investiție directă a Consiliului Județean, timpul de realizare ar fi chiar triplu, din cauza procedurilor birocratice”, a explicat Alexandru Proteasa.