Primăria Timișoara riscă să piardă șansa de a transforma Pădurea Verde într-un parc-pădure.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a explicat faptul că, în anul 2020, prin Hotărâre de Guvern, aproape 520 de hectare din Pădurea Verde au fost transferate din domeniul public al statului în cel al primăriei. Asta cu scopul ca instituția să o transforme într-o pădure-parc.

Pădurea a fost preluată de Primăria Timișoara printr-un protocol semnat la sfârșitul lunii octombrie, mai puțin liniile parcelare. Obligațiile primăriei erau că în primii doi ani trebuia realizat un studiu de fundamentare pentru transformarea acestei păduri în pădure-parc, fapt care nu s-a întâmplat până acum. Riscul de a pierde ”Pădurea Verde” este foarte mare, pentru că timp de un an și nouă luni nu s-a demarat nici o acțiune pentru deblocarea situației”, a afirmat Cosmin Tabără.

Pentru a rezolva problema, viceprimarul Timișoarei anunță că s-a deplasat la București, unde a purtat discuții pe marginea acestui subiect cu reprezentanți ai Ministerului Mediului și Pădurilor.

Acum, mingea este în terenul nostru. I-am comunicat domnului primar cele discutate la București, i-am prezentat soluțiile și faptul că mai avem doar trei luni la dispoziție pentru rezolva situația. Nu mai este timp de orgolii, de piedici, de ranchiuni, fie ele și politice. E timpul să dăm ceva concret, iar primul pas este realizarea acestui studiu în regim de urgență. Beneficiem de aportul mediului universitar și academic din orașul nostru de unde specialiștii pot ajuta și susține Timișoara”, a declarat Cosmin Tabără.