Dominic Fritz le cere tuturor politicienilor din Timișoara aflați în București să se implice pentru ca un proiect important pentru oraș să primească finanțare europeană, prin PNRR. Este vorba de noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara.

Mai precis, edilul-șef a explicat faptul că în aceste zile la Ministerul Sănătății se finalizează lista cu cele 25 de spitale care urmează să fie finanțate din PNRR. Pe lista scurtă cu cele 49 de proiecte care au ajuns în faza finală se află și maternitatea Spitalului Municipal Timișoara.

Este o investiție de peste 150 de milioane de euro, pe care nu avem cum să o susținem doar din bugetul local. Dacă primim banii din PNRR, spitalul va fi gata înainte de 2026. Noul spital nu este un moft, ci o necesitate de primă urgență pentru Timișoara: clădirea care găzduiește acum maternitatea Odobescu este depășită ca funcțiune, plătim sume serioase de bani în fiecare lună pe chirie, pentru că nu este spațiul primăriei și pentru a ajunge dintr-un corp de clădire în celălalt, pacientele și personalul medical trebuie să traverseze strada”, a declarat Dominic Fritz.

În aceste condiții, primarul Timișoarei le-a cerut politicienilor din oraș aflați în capitală să se lupte pentru proiect.

Le cer răspicat tuturor parlamentarilor, miniștrilor, secretarilor de stat plecați din Timișoara și acum în coaliția aflată la putere, să se bată pentru acest obiectiv așa cum nu au făcut-o niciodată până acum pentru interesele Timișoarei. Acum nu e momentul pentru dispute și calcule politice. Acum e momentul să acționăm toți în beneficiul Timișoarei. Încă nu e prea târziu”, a precizat edilul-șef.

Proiectul pentru noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara este autorizat, doar mai are nevoie de finanțarea necesară pentru ca lucrările să poată fi demarate. Unitatea medicală va fi construită în zona Balta Verde și va avea 236 de paturi, laborator de fertilizare in vitro, centru de screening prenatal și centru de screening al cancerului genito-mamar.