Timișorenii vor mai avea de așteptat până când se va construi stadionul municipal de tip „lego”, promis de primărie de mai mult timp.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a anunțat că și la a doua licitație pentru construcția arenei nu a fost depusă nicio ofertă. Asta deși, inițial, unsprezece firme s-au arătat interesate de proiect.

Motivele invocate au fost legate de prețul variabil al materiei prime, de lipsa acesteia în condițiile războiului de la graniță, a evoluției economiei mondiale. Sunt dezamăgit pentru că am sperat mult în construcția acestui obiectiv pe care mi l-am dorit foarte mult. Știu că este nevoie de construcția lui și vă asigur că nu voi abandona lupta pentru realizarea lui. Voi încerca să conving în continuare de necesitatea lui, sper să-i conving și pe ceilalți colegi din executiv că e nevoie să facem mai mult pentru a-l construi. Din păcate, se pierd iar luni de zile care afectează desfășurarea activităților sportive și nu numai. Vă asigur că voi rămâne perseverent în refacerea infrastructurii sportive din Timișoara”, a declarat Cosmin Tabără.

Stadionul de tip „lego” ar fi trebuit să se construiască pe structură metalică, în Calea Buziașului, cu 9.000 de locuri. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro.