Sorin Grindeanu anunță că au fost depuse nu mai puțin de 28 de oferte pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construirii drumului de mare viteză Filiași – Lugoj.

Ministrul Transporturilor transmite că această șosea, care va avea o lungime de aproximativ 230 de kilometri, este împărțită în patru loturi, „astfel încât pe măsură ce sunt finalizate studiile de fezabilitate să poată fi lansate cât mai eficient în licitație contractele pentru proiectare și execuție”.

Concret, lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), are o lungime de aproximativ 70 de kilometri și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate de 28,19 milioane de lei, fără TVA. Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea), are o lungime de aproximativ 65 de kilometri și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate de 47,79 milioane de lei, fără TVA. Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș), are o lungime de aproximativ 45 de kilometri și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate de 25,38 milioane de lei, fără TVA. Lotul 4 (Caransebeș-Lugoj), are o lungime de aproximativ 50 de kilometri și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate de 18,79 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate este cuprinsă între 18 și 26 de luni.