A fost făcut un nou pas important în ceea ce privește realizarea Muzeului Revoluției Române din Decembrie 1989 la Timișoara. Joi, Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat legea privind înfiinţarea acestui muzeu în capitala Banatului.

Actul normativ are ca obiect de reglementare înfiinţarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989, instituţie publică de importanţă naţională, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii.

Muzeul are sediul în municipiul Timişoara, Piaţa Libertăţii nr. 5-7. Tema Muzeului va fi centrată pe evenimentele Revoluţiei din decembrie 1989, începută la Timişoara în data de 15 decembrie şi, în acest context, se va avea în vedere prezentarea atât clasică, cât şi virtuală a acelor momente dramatice, de importanţă istorică deosebită pentru România, aşa cum acestea s-au desfăşurat pe întreg teritoriul ţării. Patrimoniul Muzeului se constituie din bunuri culturale mobile relevante pentru memoria Revoluţiei din decembrie 1989, inclusiv documente de arhivă, fotografii, înregistrări audiovizuale şi materiale de istorie orală ori documentare, pe orice suport, aflate la data intrării în vigoare în proprietatea, posesia sau administrarea altor instituţii, autorităţi sau persoane, fizice sau juridice, de drept privat şi obţinute prin transferuri, donaţii sau achiziţii, conform legii”, arată legea promulgată de către şeful statului.