În această săptămână au fost făcuți doi pași importanți în ceea ce privește proiectul privind modernizarea căii ferate Reșița – Timișoara, pe care ar putea circula trenuri pe hidrogen.

Așadar, Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara au aprobat prima parte a documentației. Este vorba de studiul de prefezabilitate.

Momentan, pe aceste rute avem 120 de kilometri de linii care de zeci de ani nu au fost reabilitate sau modernizate. Pasagerii acum merg cu viteză de melc cu maxim 80 km/h. Cu această investiție vom putea ajunge la viteze de 120 km/h sau 160 km/h, în funcție de scenariul ales pentru investiție, costuri și limitări din teren. Să reducem timpii de deplasare ar fi un câștig imens, nu doar pentru cei care fac naveta pe ruta aceasta până la Timișoara, dar și pentru cei care locuiesc în oraș. Nu lărgind la infinit drumurile vom putea reduce traficul din oraș, ci oferind alternative de deplasare, în special celor din zona metropolitană, care lucrează, învață sau își petrec timpul liber în Timișoara – sau în Reșița”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai explicat faptul că există încă un proiect pe termen lung, complementar, pentru un tren metropolitan.