Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, anunță că numărul centrelor de permanență din județ va fi redus. Asta după ce Ritivoiu a primit raportul comisiei care a realizat controale în centrele de permanență din Timiș.

Astfel, prefectul anunță că s-a descoperit un prejudiciu în valoare de 1,3 milioane de lei pe anul trecut. Este vorba de sume nejustificate care reprezintă 26% din totalul banilor alocați pentru cheltuieli administrative.

Câteva aspecte de reținut: Timişul are 47 de centre de permanență (unul la 14.500 de locuitori). Restul țării are în total doar 355 de centre (unul la 54.924 locuitori). Avem de trei ori mai multe centre decât ceilalți. În Cluj, județ comparabil cu Timişul, sunt doar 4 centre de permanență. Avem centre de permanență înființate haotic prin județ. În zona de est, de la Racovița până la Margina, nu e niciunul. În schimb, există centre în două comune vecine, la o distanță de 4 kilometri. Foarte densă este repartiția centrelor în zona urbană: 17 în Timişoara, 4 în Lugoj, în condițiile existenței de spitale cu secții de Urgență. Trei centre din Timişoara sunt la câte 500 metri unul de altul. Între alte două este o distanță de zece minute pe jos. Există centre cu o medie 3-4 pacienți / zi. Un centru din zona rurală nu a putut justifica 110.000 din cei 112.000 lei primiți. Centrele de permanență vor costa Timişul în 2022 aproximativ 35 milioane de lei”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

În concluzie, prefectul de Timiș anunță că, în mod clar, va fi redus numărul de centre de permanență până în media națională.