Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, anunță că Dominic Fritz are în plan ca în viitor să înființeze o nouă societate în cadrul instituției. Aceasta va avea sarcina de a se ocupa de întreținerea cimitirelor din oraș.

Vă reamintim faptul că Primăria Timișoara vrea să scoată la licitație administrarea cimitirelor, așa că marți, în ședința consiliului local, va fi supus votului caietul de sarcini și regulamentul.

Cosmin Tabără susține că aceste servicii ar trebui scoase spre mediul privat, însă Fritz ar vrea în viitor crearea unei societăți în subordinea Primăriei Timișoara care să administreze cimitirele.

Din punctul meu de vedere, acest model nu se pretează în momentul actual pentru Timișoara din mai multe motive. Dacă am avea o astfel de societate, ar presupune angajarea a cel puțin 80 de persoane, personal care va fi plătit din bugetul local, am împovăra mai mult și am pune presiune pe banii timișorenilor, care ar putea fi mai bine dirijați spre alte reparații sau investiții. Mai mult decât atât, avem exemplul Cimitirul Săracilor, unde Primăria Municipiului Timișoara nu a fost în stare să taie vegetația spontană crescută și s-a ajuns să avem o ”pădure” pe mormintele existente. Nici atribuirea contractelor către Horticultura nu este o soluție, această societate făcând cu greu față atribuțiilor de întreținere a parcurilor”, a explicat Cosmin Tabără.

Mai mult, viceprimarul Timișoarei a anunțat că a propus ca licitația pentru administrarea cimitirelor să fie făcută pentru o perioadă de 3 – 5 ani. Însă Dominic Fritz ar vrea atribuirea contractului pentru un singur an, cu clauză de reziliere de către primărie, atunci când va fi creată noua societate de administrare a cimitirelor.