Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, este implicat într-un scandal monstru după ce a fost fotografiat la masă cu un interlop celebru, în Dubai.

USR Timiș a comentat informațiile apărute în presă în această săptămână, susținând că acțiunile șefului PNL Timiș nu sunt doar penibile, ci și revoltătoare.

Unii se luptă cu mafia, alții stau la masă cu ea. Informațiile apărute ieri în presa națională despre întâlniri organizate departe de ochii timișorenilor, care au cuprins persoane dubioase cu legături în lumea interlopă și la care a participat chiar șeful PNL Timiș, Alin Nica, sunt nu doar penibile pentru județul Timiș. Sunt de-a dreptul revoltătoare. La acele întâlniri se discuta despre terenuri de zeci de hectare aflate la marginea Timișoarei, în zona aeroportului și care urmau să fie tranzacționate în mod netransparent pentru construcția unui terminal cargo. USR Timiș susține pe deplin dezvoltarea aeroportului, care este un motor economic al județului, însă în folosul cetățenilor și nu al unor grupuri de interese obscure sau clanuri interlope. Cu atât mai grav este că în spatele organizării acestor întâlniri ar sta chiar șeful de cabinet al președintelui Consiliului Județean Timiș, ceea ce arată că părțile implicate știau extrem de clar cu cine urmează să se întâlnească și în ce scop”, transmite USR Timiș.

De asemenea, reprezentanții formațiunii politice atrag atenția asupra faptului că dezvoltarea județului Timiș ar trebui să se realizeze în mod transparent, și nu în timpul unor întâlniri dubioase la care participă și persoane din lumea interlopă.

Timișoara a mai trăit asemenea vremuri pe timpul fostelor administrații, iar rezultatele dezastruoase le vedem la tot pasul. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, duce o luptă deschisă și mult așteptată cu moștenirea interlopilor care îl înconjurau pe fostul președinte PNL Timiș, Nicolae Robu. Faptul că succesorul lui în scaunul de șef de partid pare să coboare în aceeași mocirlă este profund îngrijorător. Alin Nica trebuie să explice timișenilor de ce ține în brațe personaje dubioase din anturajul său, unele cercetate de instituțiile statului, altele cu legături în lumea interlopă”, a concluzionat USR Timiș.