Primăria Timișoara anunță că a avertizat o mulțime de proprietari de clădiri istorice să ia măsuri pentru a le reabilita.

Mai precis, doar anul acesta, au fost trimise aproape 2.000 de somații. Proprietarii care au lăsat imobilele în paragină au timp până la data de 15 noiembrie să înceapă lucrările de întreținere și îngrijire necesare. În caz contrar, de la 1 ianuarie anul viitor vor plăti un impozit mult majorat.

O atenție deosebită este acordată zonei centrale a Timișoarei.

În zona centrală – situl istoric Cetate și ansamblul urban Corso – sunt 193 imobile, dintre care 73 sunt în bună stare sau reabilitate, alte 15 clădiri au autorizație de construire și termen de execuție în curs. 62 dintre clădiri sunt într-o stare proastă și necesită rapid intervenții. Proprietarii acestor 62 de imobile centrale au primit somații să înceapă lucrări până în 15 noiembrie”, a afirmat Dominic Fritz.

Proprietarii de clădiri istorice care se hotărăsc să își reabiliteze imobilul pot solicita atât consiliere, cât și sprijin financiar de la primărie.

Punem în aplicare aceste politici mixte de taxare și sprijin pentru a salva identitatea arhitecturală a Timișoarei. Fără aducerea înapoi a componentei estetice în spațiile publice vom pierde sufletul orașului, legătura trecutului cu noi, moștenirea arhitecturală și culturală a Timișoarei de care suntem așa de mândri.
Împreună îi redăm Timișoarei frumusețea
”, a explicat primarul Timișoarei.