Consiliul Județean Timiș anunță că au fost finalizate lucrările majore de reparații la Bastionul Theresia din Timișoara.

Mai precis, secțiunea care este administrată de instituție a beneficiat de tot felul de lucrări în valoare de peste 1,6 milioane de lei.

Astfel, a fost curățat și reparat pavajul de piatră naturală. De asemenea, s-au reabilitat platformele pietonale din lemn și au fost curățate și reparate zidurile. În plus, s-a lucrat și la tencuielile și zugrăvelile exterioare.

Bastionul este acum mai atrăgător pentru turiști. Ne prezentăm în 2023 cu un obiectiv demn de o Capitală Europeană a Culturii, un spațiu îngrijit și pus la punct, așa cum ne place să vedem în marile orașe europene. Nu vom permite să mai ajungem în aceeași situație. Punem astfel accent pe mentenanță, pentru că este mult mai eficient și ieftin să întreții, decât să repari”, a afirmat Alin Nica președintele Consiliului Județean Timiș.

Bastionul Theresia nu a mai avut parte de astfel de lucrări de reparații din anul 2010. Acestea au fost realizate cu scopul revitalizării obiectivului istoric.