Într-un spital din Timișoara se va realiza terapie cu apă termală, în viitorul apropiat.

Clinica de Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara este reabilitată în acest moment cu bani europeni. La finalul lucrărilor, pacienții vor avea acces direct în Parcul Copiilor, iar sectorul de hidroterapie va fi recreat. Dominic Fritz a fost în vizită pe acest șantier pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Am vorbit cu constructorul de la Clinica de Balneologie să includem un acces direct in Parcul Copiilor, pentru ca cei care vor veni aici la tratament să poată trece într-o zonă verde și nu direct în trafic și aglomerație. Lucrăm la clădirea nouă de la Balneo, de lângă Parcul Copiilor, care va avea parter și două etaje. Așteptăm ca până la finalul anului constructorul să finalizeze structura de rezistență. Clădirea veche este în reabilitare și bazinul interior va fi racordat la rețeaua de alimentare cu apă termală. După ce peste 12 ani a rămas în paragină, modernizăm Clinica de Balneo: cabinete medicale, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare și la parter sectorul de hidroterapie recreat. Se fac finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier”, a afirmat Dominic Fritz.

Clinica de Balneologie este modernizată în cadrul unui proiect european în valoare de 3,1 milioane de euro, cu TVA inclus. Lucrările ar trebui finalizate în primăvara anului viitor.