La mai bine de o săptămână de când în spațiul public a apărut fotografia din Dubai în care Alin Nica, șeful CJ Timiș, se afla la masă cu un interlop celebru, PSD Timiș a decis să-și dea cu părerea pe marginea acestui subiect.

Așadar, prin intermediul unui comunicat de presă, Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, îl acuză pe Nică de faptul că face județul de râs la nivel național și că ar avea reflexe paranoice.

Până acum am considerat că nu e treaba noastră să avem poziții publice pe teme care pot avea implicații penale. În plus, am considerat că e bine pentru Timiș ca acest subiect să treacă. Să depășim cu toții ridicolul național în care ne-a băgat Alin Nica și “borseta lui”. Însă, se pare, că domnul Nica nu cunoaște sentimentul de ridicol. Continuă să se facă de râs, acuzând în stânga și în dreapta pe toată lumea, mai puțin pe domnia sa, omițând să spună că toată presa locală și națională a relatat escapada de la Dubai. Atunci când acuză, domnul Nica uită că nu adversarii politici l-au trimis în Dubai să tranzacționeze terenuri care nu sunt ale lui, nu adversarii politici l-au pus în legătură cu interlopi și cu lăutari, nu adversarii politici l-au pus la masă cu aceștia și nu adversarii săi au făcut fotografiile publicate în presă. Mai multă decență nu ar strica și poate capul plecat de rușine ar ajuta. În schimb, vedem tupeu fără margini și reflexe paranoice”, a declarat președintele PSD Timiș.

De asemenea, Alfred Simonis a făcut un apel la PNL Timiș să încerce să-l oprească pe Alin Nica din a ridiculiza județul.

Am evitat să speculăm componenta penală a acestei afaceri care, intermediată de interlopi și lăutari celebri, practic, presupunea tranzacționarea de către Alin Nica a unei suprafețe importante de teren a Aeroportului Timișoara, suprafață cu care președintele Consiliul Județean și instituția în sine nu au nicio legătură, în afară de aceea că se află pe teritoriul județului Timiș. Timișul este un județ pe care Alin Nica este pus de cetățeni să-l administreze, nu să-l păstorească, poate, după mintea domnului Nica, chiar din postura de proprietar. Poate că așa se practica pe vremuri la Dudeștii Noi, dar Slavă Domnului, nu mai merge astăzi. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă terenurile de la Aeroportul Timișoara ar fi ajuns pe mâna unuia ca Alin Nica sau dacă acțiunile aeroportului ar ajunge în proprietatea CJ Timiș, oare Alin Nica l-ar fi pus director pe “Borsetă” sau pe Tzancă Uraganu?”, a mai precizat liderul PSD Timiș.