Primăria Timișoara este la un pas de a rămâne fără Pădurea Verde. Instituției i-au fost transferate, în toamna anului 2020, aproape 520 de hectare din Pădurea Verde, prin Hotărâre de Guvern, cu scopul realizării unei păduri-parc.

Însă primăria a fost condiționată să realizeze un studiu de fundamentare privind această transformare în cel mult doi ani. Cum termenul limită este sfârșitul lunii octombrie a acestui an, instituția s-a mobilizat pe ultima sută de metri și a început să caute o firmă care să întocmească documentația. Rămâne de văzut dacă instituția va reuși acest lucru, având în vedere timpul foarte scurt avut la dispoziție.

Într-un final, împinși de la spate și impulsionați de teama că există posibilitatea pierderii Pădurii Verzi la 21 octombrie anul acesta, au început să fie mișcate lucrurile. Am atras atenția asupra acestor aspecte, dar probabil modul cum a fost organizat concursul la Direcția de Mediu („grădinar șef”) a fost mai important decât proiectul pentru Pădurea Verde. Se știa care era soluția, ce trebuie făcut și cum. Însă întotdeauna se găsesc vinovați pentru eșecuri și se omite găsirea vinovaților în propria curte. Timp de pierdut nu este, și acum suntem contratimp. E mijloc de august, contractul nu e atribuit, trebuie făcut studiul și acesta să treacă prin comisiile de specialitate de la minister. Sigur, explicații sunt mereu, dar concret este faptul că a trecut 1 an și 10 luni, timp în care au existat doar planuri, idei și demagogie. Timișoara are nevoie de lucruri concrete”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.