Vizită importantă la Timișoara. Aeroportul Internațional „Traian Vuia” a primit, miercuri, vizita unor investitori arabi interesați să dezvolte centrul cargo.

Mai precis, este vorba de reprezentanți ai Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi, care au discutat cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, precum și cu secretarul de stat Bogdan Mândrescu. De asemenea, la discuții au participat și cei trei directori ai aeroportului timișorean.

Întâlnirea a avut loc ca urmare a discuțiilor purtate în luna iunie de ministrul Sorin Grindeanu cu partea emirateză, întâlnire care a stabilit atunci posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal Cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, au transmis reprezentanții aeroportului.

Potrivit celor de la aeroportul din Timișoara, concretizarea unui parteneriat cu Abu Dhabi Ports Group ar transforma aeroportul într-un puternic nod comercial regional european, conectat la rețelele naționale și internaționale de transport feroviar și rutier.

Centrul Intermodal Timișoara, a cărui edificare este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale.

Un parteneriat Timișoara – Abu Dhabi în domeniul dezvoltării infrastructurii de cargo a Aeroportului Internațional Timișoara ”Traian Vuia” ar fi o oportunitate extraordinară. Acest nou pas în discutarea unei relații de colaborare deschide perspective foarte serioase. Mulțumim conducerii ministerului pentru susținere și pentru oportunitatea creată”, a declarat Daniel Stamatovici, directorul general al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.