Inspectorii OPC Timiș au descoperit o mulțime de nereguli într-o patiserie din localitatea Parța și un fast-food din zona Șagului din Timișoara. Așadar, cele două locații au fost închise și sancționate cu amenzi uriașe.

Mai precis, la patiseria din Parța au fost găsite „toată materia primă, cu excepția umpluturilor, păstrată neconform, nerespectând condițiile de depozitare înscrise de producător. Spațiile de producție și de vânzare neconforme, cu pereți și tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltrații, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsă, deteriorat. Spațiile frigorifice necurățate, neigienizate, care nu asigură temperatura de depozitare, termometrele utilajelor indicând 14, respectiv 20 grade Celsius. Cuptorul necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsă. Tăvile de coacere necurățate, neigienizate, arse, cu depunere de strat gros de grăsime arsă, deformate, rupte. Prezența în depozit a cablurilor electrice suspendate. Depozitul și spațiul de producție cu prezența în număr mare a muștelor, furnicilor. Produse expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii conținuți și nu exista nicio mențiune cu privire la termenele de valabilitate ale acestora”.

Așadar, patiseria a primit două amenzi în valoare totală de 20.000 lei, un avertisment și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.

Totodată, la fast-food-ul din zona Șagului au fost descoperite „materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare. Materii prime având modificată starea termică. Spațiul dedicat alimentației publice neigienizat, cu insecte vii și moarte”. Prin urmare, reprezentanții unității s-au ales cu o amendă de 20.000 lei și s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a activității până la remedierea deficiențelor.

La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe”, a transmis OPC Timiș.