Slabă mobilizare din partea constructorului care are sarcina de a realiza centura de sud a Timișoarei. Așa se face că, în acest moment, stadiul lucrării este de doar 55%.

În ciuda solicitărilor beneficiarului – CNAIR – DRDP Timișoara – de a se asigura o mobilizare mai mare și o programare mai eficientă a lucrărilor pe șantierul centurii de sud a Timișoarei, antreprenorul Tirrena Scavi continuă cu un ritm scăzut al lucrărilor și numai pe anumite secțiuni ale traseului. Stadiul fizic al lucrării este de 54,5%”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, printre lucrările efectuate în această lună pe șantierul centurii de sud a Timișoarei se numără: decopertare de strat vegetal în zona Urseni; umpluturi pentru fundație în zonele Freidorf și Urseni – Rudicica; strat de formă, fundație de balast și fundație de piatră spartă în zona localității Moșnița Nouă; lucrări la structurile pasajelor și podurilor (zonele Chișoda, Moșnița Nouă și Ghiroda), precum și la rampe de acces în zona Ghiroda.