Primăria Timișoara are în plan să modernizeze Complexul sportiv Bega. Așadar, instituția a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru reabilitarea acestui obiectiv de investiții.

Timișoara duce lipsă de infrastructură sportivă, iar ce există este într-o stare învechită sau deplorabilă. Lăudăm mereu sportivii români, le mulțumim, dar cel mai bine este să le facem condiții bune pentru antrenament, să facem infrastructură pentru sportul de masă din care deriva și performanța. Bazinul și sala de gimnastică de la Complexul Bega, zona Circumvalațiunii, sunt aproape în aceeași stare pe care o știu de mai bine de 40 ani. Acolo am învățat și eu să înot… Au fost executate doar lucrări de reparații, dar este nevoie de mai mult, e nevoie de o refacere completă”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Lucrările la această investiție vor avea ca rezultat un complex sportiv modern, cu două bazine de înot semi olimpice, grupuri sanitare, vestiare și anexe administrative la parter, două săli de gimnastică, una pentru fete și una pentru băieți, grupuri sanitare și spații anexe la etajul I, în timp ce la etajul doi vor fi spații de așteptare, relaxare și administrative.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 240.000 lei, fără TVA, iar durata acestuia va fi de 60 de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 6 septembrie, la ora 15.00.

În următoarea perioadă, Primăria Timișoara anunță că va fi lansată și achiziția pentru servicii de proiectare în vederea reabilitării bazei de rugby din cartierul Ronaț. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare pentru terenul de sport este de 173.000 lei, fără TVA.