Marile bulevarde ale Timișoarei avansează în șantier, dar la viteze diferite, susține Ruben Lațcău. Viceprimarul Timișoarei a oferit informații despre stadiul lucrărilor de pe bulevardele Cetății și Bogdăneștilor.

Așadar, aflăm că pe Cetății lucrările au avansat foarte bine, șantierul fiind finalizat în proporție de 60%. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna septembrie a anului viitor. Pentru acest proiect, Primăria Timișoara a efectuat plăți de peste 50 de milioane de lei.

Lucrurile nu stau la fel de roz pe B-dul Bogdăneștilor, unde sunt înregistrate întârzieri, dar constructorul a dat asigurări că ele vor fi recuperate.

Pe Bogdăneștilor, cea mai avansată porțiune de lucrări este între Alexandrescu și intersecția cu Cetății, iar toate eforturile în perioada aceasta ar trebui să se concentreze pe finalizarea intersecției cât mai repede posibil. Până la Alexandrescu, toate benzile de circulație pe carosabil au primele straturi de asfalt turnate, iar terasamentele liniilor de tramvai sunt finalizate. Urmează montarea stâlpilor mediani și a fundației liniilor de cale. Constructorul are însă întârzieri față de graficul de execuție, pe care își asumă să le recupereze. Decalajele au apărut cu livrarea întârziată a șinelor pentru linia cale, în special componentele din intersecția cu Cetății. Este partea de lucrare cu cel mai ridicat nivel de complexitate, dar care va permite ca tramvaiele de pe Cetății să circule pe rute înspre Ronaț și, după finalizarea podului și pasajului de la Solventul, spre Dâmbovița”, a afirmat Ruben Lațcău.

Ca urmare a acestor întârzieri, intersecția cu Cetății nu va putea fi deschisă în 5 septembrie, ci doar la finalul lunii viitoare. Stadiul fizic al execuției este aproximativ 38% și termenul de finalizare este august 2023. Pentru Bogdăneștilor, Primăria Timișoara a efectuat plăți de aproximativ 48 de milioane de lei.