La această întrebare ar trebui să răspundă preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, actualul şef al Consiliului Judeţean. Deşi se află într-o dublă poziţie (teoretic) de forţă, Nica este în acest moment cel mai slab lider politic local.

Degeaba apare pe la diverse emisiuni televizate unde vorbeşte despre criza energetică sau despre curenţii de aer…preşedintele PNL Timiş a pierdut total controlul filialei. Surse politice convergente ne-au confirmat că aproape 20 de primari liberali au bătut palma cu PSD Timiş, chiar dacă formal nu pot semna nicio adeziune, deoarece şi-ar pierde mandatul.

Este o situaţie fără precedent, pentru că primarii migreaza eventual din opoziţie spre putere, însă aici e fix invers! PSD Timiş este în opoziţie administrativă la nivel judeţean şi municipal, PNL fiind aliat cu USR.

Desigur că nici alianţa aceasta nu e funcţională, existând un război deschis între penelişti şi userişti. În aceste condiţii, Nica a declanşat un război declarativ la adresa PSD, aliatul de la guvernare. Comportament absolut halucinant! Nu mai insistăm asupra parlamentarilor PNL de Timiş, care nu ştiu cum să se poziţioneze şi sunt preocupaţi doar de viitorul mandat.

Realizări pentru judeţ: zero barat. După plecarea spre Argeş a senatorului Alin Gorghiu, filiala Timiş a PNL a devenit irelevantă în peisajul naţional al partidului. Aşa cum spun primarii PNL, în toţi aceşti ani au fost sprijiniţi doar de Alina Gorghiu, ceilalţi parlamentari aleşi în Timiş având cel mult un rol decorativ. Chiar dacă Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean fac turul televiziunilor când li se oferă ocazia, nu au mişcat un deget pentru aleşii locali ai partidului.

Îşi promovează doar propria persoană, pe alocuri şi interesele, cel puţin Ardelean. Nu o spunem noi, ci primarii PNL Timiş. Care nu mai vor să audă nici de Nica, nici de ceilalţi lideri ai organizaţiei.

Preluare foto: digi24.ro