Nu mai există niciun dubiu! Calea ferată Caransebeș – Timișoara – Arad va fi modernizată cu bani europeni.

Astăzi, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Ion Simu, directorul general al CFR SA, au semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea acestei linii pe o lungime de 162 de kilometri. Valoarea contractului se ridică la 8,77 miliarde de lei.

Toate cele patru loturi ale acestui proiect au deja constructori desemnați, iar contractele pentru proiectare și execuție vor fi semnate după soluționarea contestațiilor: lotul 1: Caransebeș – Lugoj; lotul 2: Lugoj – Timișoara Est; lotul 3: Timișoara Est – Ronaț Triaj; lotul 4: Ronaţ Triaj – Arad. Modernizarea acestei linii de cale ferată, care beneficiază de cea mai mare finanțare prin PNRR, este inclusă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare 2020 – 2030. Este un pas extrem de important pentru modernizarea infrastructurii feroviare din vestul țării, care face parte din coridorul european Orient/Est Mediteranean”, a afirmat Sorin Grindeanu.

În cadrul acestui proiect, calea ferată Caransebeș – Timișoara – Arad va beneficia de lucrări complexe, printre care dublarea liniei de cale ferată pe tot traseul, refacerea liniilor și corectarea traseului pentru ca trenurile să poată circula cu viteze de 160 km/h și modernizarea gărilor.