USR Timiș anunță că intenționează să sesizeze Curtea de Conturi. Asta după ce conducerea liberală a Consiliului Județean Timiș s-ar fi folosit de monitorul instituției pentru a-l ataca pe Dominic Fritz.

Monitorul Consiliului Județean Timiș, scos pe banii tuturor timișenilor, folosit pe post de „ghioagă” politică de Nica și Proteasa. Disperați că nu le mai iasă combinațiile financiare pe banii timișenilor, Alin Nica și Alexandru Proteasa folosesc Monitorul CJT pentru atacuri politice infame și lipsite de onestitate. Astfel, în numărul din luna august a ,,Agendei CJT”, acesta fiind numele publicației scoase sub egida instituției, vicepreședintele Proteasa își exprimă indignarea că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a fost de acord cu transferul unei porțiuni de teren din aria fostului Centru Militar Județean. CJT deține acolo un spațiu amplu, unde ani buni nu a fost în stare, la fel precum în cazul tuturor investițiilor anunțate, să ridice o parcare, așa-zis publică. Spunem publică, întrucât CJT ar urma să încaseze bani frumoși de la șoferii din Timișoara și nu numai, ulterior finalizării obiectivului. Supărat pe refuzul întemeiat al primarului Timișoarei de a ,,cădea la pace”, cu diriguitorii CJT, într-o afacere nebuloasă, în cel mai bun caz, Proteasa lansează acuzații aiuritoare și nefondate la adresa lui Dominic Fritz. Și toată campania are loc în paginile unei publicații editate și din banii timișorenilor, la costuri exorbitante”, a transmis USR Timiș.

Prin urmare, organizația județeană a partidului vrea să sesizeze Curtea de Conturi, instituție care va stabili dacă este legal sau nu să se folosească ziarul CJ Timiș în astfel de scopuri.

Constatăm că, în loc să se ocupe de marile proiecte ale județului, lăsate toate în paragină, ca de pildă Stadionul Dan Păltinișanu, Castelul Huniade, Bastionul Theresia și multe altele, Alin Nica și locotenenții săi se folosesc de banii publici pentru răfuieli politice rușinoase. Pe această cale, USR Timiș va sesiza Curtea de Conturi pentru a stabili cât de legal și de oportun este să-ți ataci adversarii politici pe banii contribuabililor din Județul Timiș și din Timișoara”, se mai arată în comunicatul USR Timiș.