Ruben Lațcău se laudă cu faptul că Primăria Timișoara ar fi investit în acest an o sumă record.

„Cea mai mare sumă de bani investită de primărie a fost atinsă în primele 8 luni ale acestui an. Vineri, 19 august, am depășit orice alt an din 1990 încoace: am decontat efectiv 277.709.882 lei”, a precizat viceprimarul Timișoarei.

Mai precis, Ruben Lațcău spune că în infrastructura de învățământ a fost investită în acest an o sumă de 30 milioane de lei, „o sumă egală cu tot ce s-a investit în perioada 2012 – 2015”.

De asemenea, Primăria Timișoara se pregătește și pentru anul 2023, când orașul va deține titlul de Capitală Europeană Culturală. Deocamdată, în acest an au fost alocați aproape 22 de milioane de lei.

În ceea ce privește infrastructura, primăria a investit în acest an 190 milioane de lei, din care 150 milioane de lei din bugetul local.

Nu va fi suficient din păcate, nevoile sunt uriașe: nu avem centură, inel IV, sunt necesare și poduri noi peste Bega, descărcări; rețeaua și vehiculele de transport public sunt vechi, iar toate acestea nu pot fi rezolvate în doi ani, probabil nici în patru. Prioritățile la nivel local au fost altele și din păcate sunt altele la nivel județean și național în continuare, drept dovadă Centura de Sud și drumul de la Giarmata merg foarte prost. Pentru rutier, fondurile europene nu mai sunt o soluție, investițiile în infrastructură trebuiau planificate și începute în 2012, ca să beneficiem de banii europeni. Așa și-a făcut Oradea pasajele peste centură. Acum, finanțarea Comisiei europene s-a schimbat și trebuie să facem din fonduri locale sau naționale ce n-am știut sau n-am putut să facem până acum”, a afirmat Ruben Lațcău.