Primăria Timișoara a găsit o metodă prin care să reducă o parte din costurile pentru achiziția de cărbune necesar societății Colterm, care se pregătește de zor pentru sezonul rece.

Așadar, cărbunele va fi cumpărat direct de la producători, și nu de la intermediari. Pentru a ușura transportul către Timișoara, primăria a decis să închirieze o parte a unei gări CFR din Motru, județul Gorj, unde trenurile cu cărbune vor fi încărcate.

Experiența din ultimii ani, dar și din anul acesta este că această piață a cărbunarilor este una destul de complicată și soluția cea mai viabilă, unde ne putem baza că primim cărbune de calitate, că primim în termen și regulat este să cumpărăm cărbune direct de la producători. Pentru asta a fost mereu o dificultate de transport chiar dacă Colterm a avut contracte de transport cu CFR și cu o altă companie privată de transport feroviar. Au fost mereu probleme, mai ales la încărcarea de fapt a trenurilor. Tocmai de aceea s-au purtat discuții cu CFR să închiriem o gară sau o parte a gării, o rampă și un platou betonat de unde producătorii ar putea să vină direct și să încarce pe această rampă trenurile care să ducă cărbune la Timișoara. Este o idee mai creativă, dar cred că în această situație dificilă este momentul să încercăm și soluții creative și mă bucur foarte mult că din partea CFR am găsit mare deschidere”, a afirmat Dominic Fritz.

Colterm are deja stocuri de 30.000 tone de cărbune și ținta primăriei este să existe în depozit 50.000 tone la începutul iernii.