Proiectul parcării etajate din centrul Timișoarei nu pare să se deblocheze în viitorul apropiat. Această parcare ar urma să aibă patru etaje și să fie realizată de Consiliul Județean Timiș pe terenul deținut vizavi de Hotel Timișoara, pe care de altfel și funcționează o parcare în acest moment.

Problema este că din acest teren, CJ Timiș deține 4.845 metri pătrați, iar Primăria Timișoara – 583 metri pătrați. Cum primăria nu vrea să cedeze parcela pe care o deține, CJ Timiș se află într-un impas, pentru că nu poate continua demersurile pentru a realiza parcarea.

În speranța că va reuși să convingă conducerea Primăriei Timișoara să cedeze terenul, Alexandru Proteasa, vicepreședintele PNL al CJ Timiș, a participat, marți seara, la ședința Consiliului Local Timișoara.

Știți foarte bine necesarul de locuri de parcare. Este nevoie de 6.000 de locuri de parcare pe zona centrală și semicentrală, iar noi, prin realizarea acestei parcări, am putea rezolva o parte din aceste locuri. Noi, CJ Timiș, ne-am fi așteptat la o deschidere mai mare din partea Primăriei Timișoara, să vedem un proiect de hotărâre prin care voi să decideți dacă ne dați acea bucățică de teren sau nu. Observ că nu se ia niciun fel de decizie în acest sens, ci este doar o informare în timpul ședinței. Asta înseamnă că pierdem timpul în continuare. Noi suntem hotărâți și vom merge mai departe cu acest demers pentru construcția parcării, fie dacă avem acea bucățică de teren sau nu”, a afirmat Alexandru Proteasa.

Discuțiile pe marginea acestui subiect s-au purtat timp de aproape două ore, la final, Dominic Fritz anunțând că se va găsi o soluție, doar că cele două instituții trebuie să ajungă la un acord.

Bineînțeles că se va face acolo o parcare. Chiar și pe vremea fostei administrații s-a dorit să se facă o parcare, dar nu s-a reușit, însă în mandatul meu se va ajunge la o înțelegere cu CJ Timiș. Atunci de ce această gargară și spectacol grotesc? S-a creat un conflict artificial. Dacă ne uităm pe fondul problemei, avem fiecare o parte de teren, vrem să facem o anumită investiție acolo și vrem să ne înțelegem cum se poate face. Soluții sunt, doar că nu au fost niciodată puse pe masă, așa că nu trebuie să ne mirăm că nu există o soluție agreată. Acest spectacol este absolut inutil și vrea să creeze iluzia că cineva se luptă cu un dușman imaginar. Nu se luptă nimeni cu nimic, nu există niciun dușman. Există un proces absolut normal de negociere, unde trebuie puse soluții pe masă, iar cei ce reprezintă CLT pot cântări aceste soluții și când există un consens, va fi un proiect în CLT. Eu sunt sigur că se va rezolva, dar cu siguranță nu se va rezolva cu această scenetă de conflict prefăcut, ca apoi cineva să facă pe victoriosul. Hai să vă întoarceți în comisie, să o convocați în timp util”, a afirmat Dominic Fritz.