Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș, și Dominic Fritz, primarul Timișoarei, au început o nouă dispută. De data aceasta, pe marginea subiectului privind compania Colterm.

Asta în condițiile în care Dominic Fritz afirmă că societatea de termoficare a Timișoarei a început să-și facă stocuri de cărbune, dar nu are gaz. Totul în timp ce Guvernul susține că nu există probleme de aprovizionare cu gaz. „Colterm are probleme în a găsi un furnizor pentru această iarnă, deoarece pe piață nu există suficiente stocuri de gaz”, a precizat edilul-șef.

Pe de altă parte, Alin Nica susține că Dominic Fritz și-a început deja campania electorală și pasează responsabilitatea asigurării termoficării către administrația centrală.

Pare că USR a început deja campania electorală. Eu nu mă feresc de cuvinte. Ceea ce face primarul Timișoarei e doar o pasare de responsabilitate dinspre administrația locală spre cea națională, adică spre Guvern. Scopul e doar acela de a muta atenția de la problema reală, adică lipsa de soluții din partea administrației USR pentru termoficarea din oraș, către falsa dezbatere ”cine e de vină”. Realitatea e una singură: dacă anul trecut nu ar fi intervenit Guvernul liberal, timișorenii nu beneficiau nici măcar de acel pic de agent termic. Să nu uităm că Guvernul a alocat în total pentru sezonul trecut aproape 14 milioane de euro pentru ca timișorenii să nu stea în frig. Anul acesta, Executivul a repartizat din nou, cea mai importantă sumă către Timișoara – aproximativ 13,4 milioane de euro pentru achiziția de cărbune”, a declarat Alin Nica.

Mai mult, liderul CJ Timiș susține că instituția pe care o conduce caută soluții în locul Primăriei Timișoara pentru ca abonații Colterm să nu mai dârdâie de frig în locuințe și în această iarnă.

La Consiliul Județean tratăm furnizarea energiei ca proiect de interes județean. Am reușit să urgentăm procedurile pentru construcția conductelor de transport gaze SRM Timișoara I – SRM Timișoara III și Timișoara-Deta-Denta-Moravița, obiective de investiții Transgaz. Timișorenii abonați la Colterm vor putea plăti facturi mai mici pentru încălzire, pentru că va exista această nouă conductă chiar în oraș. Dacă societatea de termoficare o accesează, scad semnificativ costurile cu transportul de gaz, iar asta se va vedea direct în buzunarul timișorenilor. Eu sper că societatea Colterm va profita de această mână întinsă, deși istoria recentă ne-a arătat că soluțiile bune pe care noi le-am propus au fost complet ignorate”, a detaliat Alin Nica.