Primul clopoțel a sunat din nou pentru aproape 100.000 de elevi din județul Timiș, care au pășit astăzi cu emoție în curțile școlilor.

La fel ca în anii precedenți, au fost organizate festivități de deschidere a noului an școlar, la care oficialitățile s-au înghesuit să participe.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a mers la Liceul din Dudeștii Vechi, alături de ambasadorul Bulgariei la București.

Elevii de liceu și preșcolarii vor păși în acest nou an școlar în clădiri noi: clădirea liceului renovată și eficientizată energetic și clădirea grădiniței construcție complet nouă, construită cu fonduri europene, ambele clădiri oferind condiții de învățare la cele mai înalte standarde”, a afirmat Aura Danielescu.

Pe de altă parte, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a participat la festivitatea de la Școala Generală Nr. 1 din cartierul Fabric, „pentru a sublinia că nu există școli uitate sau copii invizibili la Timișoara”. De asemenea, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, a mers la o școală de țară, din Charlottenburg, „pentru a-i asigura pe copiii de aici că se bucură de aceleaşi drepturi şi atenție ca şi cei din marile oraşe”.

Totodată, Alin Nica, șeful CJ Timiș, a decis să participe la trei festivități, desfășurate la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, Liceul Teoretic Peciu Nou și Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”.