Dominic Fritz anunță că a luat o decizie radicală după ce o clădire aflată în zona de protecție istorică a fost mutilată. Așadar, primarul Timișoarei a făcut o plângere penală pe numele proprietarilor.

Nu voi accepta mutilarea patrimoniului Timișoarei, chiar dacă devin ținta celor care de prea mult timp au fost lăsați să facă ce vor. Am transmis azi o plângere penală (a 6-a în acest an) după ce inspectorii primăriei au constatat că proprietarii unei case aflată în zona istorică de protecție au făcut lucrări care nu erau prevăzute în autorizația eliberată de noi. Aceste lucrări au dus la modificarea substanțială a aspectului acestui imobil. Pedeapsa pe care o riscă aceștia este de la 3 luni la un an închisoare sau amendă penală”, a afirmat Dominic Fritz.

Concret, este vorba de o clădire situată pe str. Wilhelm Muhle, din zona Elisabetin, unde proprietarii au început lucrările la mijlocul lunii mai.

Au dărâmat gardul vechi (deși în avizul primit de la Direcția Județeană pentru Cultură se preciza clar că acesta trebuie păstrat), au modificat ornamentele de pe acoperiș, au închis parțial una dintre terase, au creat noi goluri pentru geamuri și chiar o nouă intrare la demisol. Prea mulți ani acești proprietari au fost lăsați să-și bată joc de ceea ce au construit generații de timișoreni, iar rezultatul dureros și ireparabil îl vedem cu toții. Nu au făcut-o doar de capul lor, ci au avut o armată de complici în administrație și alte instituții. Mă voi folosi de toate pârghiile pe care le am la dispoziție pentru a stopa asaltul asupra patrimoniul istoric al Timișoarei”, a precizat primarul Timișoarei.