Nu se mai termină telenovela parcării etajate din centrul Timișoarei.

Săptămâna trecută, Alexandru Proteasa, vicepreședintele PNL al CJ Timiș, a venit în plenul Consiliului Local Timișoara pentru a convinge conducerea primăriei să cedeze parcela din teren, dar în zadar.

Iată că, astăzi, Alin Nica, șeful CJ Timiș, a decis să-i adreseze primarului Dominic Fritz o invitație scrisă pentru a participa la plenul instituției, cu scopul de a discuta despre parcarea etajată.

Aș fi vrut să fie o ocazie fericită, însă, din păcate, motivul este legat de tergiversarea proiectului parcării supraetajate din centrul Timișoarei. Construirea a 400 de locuri de parcare la 1 minut de mers pe jos de Piața Operei este unul dintre principalele proiecte de dezvoltare ale Timișoarei, investiție derulată integral de Consiliul Județean Timiș. De aceea, astăzi, pe lângă invitația la plen, i-am solicitat primarului Dominic Fritz, oficial, printr-o adresă scrisă, să își asume public și transparent poziția față de viitoarea parcare supraetajată din centrul municipiului”, a afirmat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș i-a mai solicitat lui Fritz că în cazul în care continuă să afirme că parcarea este necesară, să inițieze un proiect de hotărâre prin care cei 583 mp ai primăriei să fie alipiți celor 4.845 mp ai Consiliului Județean Timiș. Totul cu scopul ca instituția pe care o conduce să continue documentația pentru parcarea de 436 de locuri.