Pentru că spațiul politic timișorean duce lipsa unor dezbateri-confruntări serioase, realiste, punctuale, toată atenția celor interesați se duce către fostul primar Nicolae Robu.

Este aproape comică prestația de pe Facebook a acestuia, disperarea de a acumula trafic și dorința nestăvilită de succes online. Imediat după ce a pierdut alegerile și a fost executat de propriul partid, ex primarul orașului a pornit o campanie de autopromovare neobosită pe Facebook. Conștient că noua administrație are o serie de probleme majore – cele mai multe acumulate din mandatele sale – Robu i-a atacat atât pe primarul Dominic Fritz, cât și viceprimarul userist Ruben Lațcău.

Zi de zi, fostul președinte al PNL Timiș produce subiecte pentru rețeaua socială, multe dintre ele fiind preluate de presă, din lipsa altor subiecte politice. Avântul său a fost atât de mare încât a mutat tirul și către unii dintre foștii colaboratori, cel mai atacat fiind fostul om de încredere al său, Ionuț Nasleu, aflat într-o serie de conflicte cu presa, unele ajunse în instanță. După ce s-a lepădat de Nasleu și l-a minimalizat, Robu a încasat un butoi de lături din partea fostului său aghiotant. Aflat într-o postură delicată, atacat din toate părțile, scos din toate jocurile, Nasleu s-a apucat să povestească, evident tot pe Facebook, despre viața sa cu Nicolae Robu.

Au fost oferite publicului detalii absolut ridicole despre pasiunea pe care Nicolae Robu a făcut-o pentru o domnișoară livrată de Nasleu, apoi au urmat dezvăluiri despre sumele de bani utilizate în campaniile de imagine ale celui care s-a autointitulat modernizatorul Timișoarei. Au răzbătut ecouri interlope din postările lui Ionuț Nasleu, dovadă că în mandatele sale Nicolae Robu a avut o atracție față de această lume. Deși în rest se promovează ca profesor universitar și personalitate științifică a urbei.

Postările fostului consilier de taină sunt greu de reprodus în presă, însă jurnaliști timișoreni au preluat și filtrat câteva dintre afirmațiile celui care a fost și director al societății municipale de Piețe. Mai jos redăm un fragment din postările lui Nasleu:

”Mi ai zis ca prietenii vorbesc la pertu si m ai rugat sa iti spun Lae, in Jamaica. Lae, am fost singurul care a ramas langa tine, si totusi tu ai inceput sa ma denigrezi. Eu i-am adus pe toti langa tine, eu te ascultam si cand imi spuneai ca te streseaza Florica, eu am  platit si intalnirile de cartier, mai tii minte? Eu te-am creat, dar acum pentru mine nu mai existi, Lae… Adu-ţi aminte si de chestiile facute cand candidai impotriva lui Supuran, paote ai uitat cum am convins primarii, altfel câştiga Supuran, nu mai ajungeai nici candidat la primarie (…)  Referitor la afirmatia dlui Robu ca ”s-a inselat asupra caracterului meu”, sa nu uite ca eu am fost ULTIMUL OM care a fost langa el. Ma refer la noaptea alegerilor de acum 2 ani, cand Sanda Grebla si Florin Ravasila s-au dus la USR si l-au vandut. Imi pare rau ca am fost langa el atatia ani, ca am platit avocati impotriva lui Fritz cand toata familia Robu imi dadea ordine sa il dau in judecata pe Fritz din cauza candidaturii sale, imi pare rau ca atunci dl Robu statea pe margine.”

Mai multe detalii AICI

Era de așteptat ca, după ce Nasleu a aruncat cu rahat în ventilator, fostul primar să ia o pauză de bun simț, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De parcă nu s-ar fi petrecut absolut nimic, Nicolae Robu continuă tiradele sale pe Facebook, promovează tot felul de sondaje online – evident fără valoare sociologică – se folosește de imaginea familiei sale, practic e neobosit.

Așa cum era și când înscria câte zece goluri în partidele de fotbal trucate, pe care le organiza cu apropiații săi. Un astfel de om a avut pe mână opt ani de zile una dintre cele mai mari primării din țară, un personaj de acest tip este dornic să revină în politică, după ce a lăsat un dezastru în urma sa…

Preluare foto: debanat.ro