Curtea de Conturi a realizat un control la Primăria Timișoara și a descoperit o serie de nereguli grave. Mai precis, potrivit Pressalert, au fost găsiți vinovații pentru amenzile uriașe primite ca urmare a faptului că societatea Colterm nu a cumpărat certificatele de poluare necesare.

Organele de conducerea a CLT COLTERM SA știau și puteau să achiziționeze certificatele CO2 necesare, au ales însă, fără explicație, să nu facă acest lucru”, scrie în raportul Curții de Conturi.

Ca urmare a descoperirilor făcute, Curtea de Conturi a solicitat o anchetă penală la Primăria Timișoara.

Sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la neluarea de către Adunarea Generală a Asociaților (AGA) a CLT Colterm SA, a măsurilor de evitare a sancționării societății de către Administrația Fondului de Mediu cu contravaloarea penalității de 178.725.554 lei, aceasta constituind un factor determinant care a condus și la declanșarea stării de insolvență, având în vedere atribuțiile entității auditate privitor la asigurarea continuității activității CLT Colterm SA”, aflăm din raportul făcut public de Pressalert.