Proiectul privind transformarea Pădurii Verzi într-o pădure-parc poate merge mai departe. Primăria Timișoara anunță că, joi, a reușit să obțină aviz favorabil din partea Ministerului Mediului pentru studiul de fundamentare necesar.

Vom avea intervenții minimale și nu vrem să afectăm fondul forestier. Traseele vor avea la bază aleile forestiere existente și vor fi marcate corespunzător pentru ca bicicliștii și pietonii să le poată utiliza. Avem în plan amenajări pentru educare și recreere. Structurile și platformele vor fi din lemn sau metal, realizate din prefabricate și montate la fața locului, pentru un impact cât mai mic asupra mediului. E un proiect verde, de care timișorenii au mare nevoie. Transformarea Pădurii Verzi într-o zonă de recreere e un proiect de care se tot vorbește de decenii și mă bucur că, în sfârșit, avem un plan făcut”, a explicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În urmă cu doi ani, Primăria Timișoara a primit, de la Direcția Silvică, 520 de hectare din Pădurea Verde. Conform protocolului încheiat, primăria are obligația de a amenaja, în termen de cinci ani, Pădurea Verde ca Pădure Parc.

Demararea proiectului pentru transformarea Pădurii Verzi în Pădure Parc a fost reluat prin solicitarea către Ministerul Mediului a parcelelor care nu au fost predate, eronat, întrucât normele de aplicare a Legii 220 prevăd trecerea inclusiv a drumurilor, liniilor electrice, linii de vânătoare și linii somiere. În urma demersurilor efectuate, aleile au intrat în proprietatea Municipiului Timișoara, iar studiul de fundamentare a fost finalizat, transmis și aprobat”, a transmis Primăria Timișoara.

Intervențiile prevăzute includ zone de odihnă si relaxare, mobilier în diverse configurații, 31 de puncte de informare, toalete ecologice, iar traseele se întind pe aproximativ 10,5 kilometri.