A reușit să ajungă președinte de filială după lupte de stradă (la propriu) între ultrașii din PNL Timiș. Apoi a supraviețuit politic scandalurilor penibile în care se scaldă singurul partid istoric din Parlamentul României, care astăzi e o ruină, devastată de foștii locotenenți și caporali ai lui Traian Băsescu.

Incapabil că înțeleagă jocul mare din politică, Alin Nica, președintele filialei Timiș, este atacat la greu, în valuri, de o cohortă de disperați. Pentru că în această stare sunt mulți dintre liderii partidului care îl atacă, direct sau indirect. Sigur că pe fond toți cei care sunt antiNica au dreptate, organizația Timiș este nu doar cea mai slabă din țară, dar practic nu există în peisajul politic local, regional, național. Deși Alin Nica apare periodic pe la televiziunea condusă de Mihai Gâdea, unde pare mereu trezit din somn, imaginea peneliștilor timișeni este praf și pulbere. Actualul șef, fost primar de sat transformat în comună, este și președintele Consiliului Județean Timiș. Atât a putut PNL, să pună un fost concurent pe la diverse concursuri culinare și de talent vocal într-o asemenea funcție. Electoratul din Timiș, cu pretenții de dreapta, l-a ales pe Nica în cea mai importantă funcție administrativă, el urmând după câțiva șefi ai instituției care au marcat politica nu doar din vestul țării, ci și la nivel național, cum ar fi Viorel Coifan, Ilie Sârbu, Constantin Ostaficiuc, Sorin Grindeanu sau Titu Bojin. Orice comparație între deruta politico-administrativă de azi de la CJT și trecut ar fi inutilă.

Revenind în prezent, duminică, 11 septembrie, va rămâne în calendarul penibilităților politice timișene ca ziua rectorului. De ce spunem asta? Pentru că deputatul Marilen Pirtea a declanșat un atac chipurile intern, care a ajuns în presă în câteva minute, de pe grupul de comunicare internă al PNL Timiș. Acolo, cel despre care se spune că a fost plantat în politică de ultra cinstitul fost boss al vameșilor, Vasile Blaga ( în prezent jenat de tot felul de dosare în justiție) l-a făcut cu ou și cu oțet pe Alin Nica și pe mentorul său Dănuț Groza, fără însă a le scrie numele direct. Curaj politic, nu glumă! Așa cum am subliniat mai sus, Pirtea are argumente solide când vorbește despre haosul în care a ajuns PNL Timiș, însă e clar că a făcut această mutare acum pentru că vrea să-și blindeze pe viitor poziția electorală. Este evident pentru toată lumea că PNL nu va mai obține scorul de la ultimele alegeri, ca urmare va fi bătaie mare pentru locurile eligibile. Dacă sursele din partidul condus de Ciucă sunt credibile atunci probabil că Marilen Pirtea ar putea candida pentru funcția de primar al Timișoarei, unde nu e foarte simplu de ajuns, însă la schimb, pentru marele sacrificiu, Pirtea va primi un loc pe listele parlamentare. Așa că efortul merită!

În rest, ce să spunem și despre domnul rector al UVT că nu prea se știe ce a făcut concret până acum pentru județul Timiș. Ne referim la ceva cu adevărat notabil, nu la inițiative generaliste sau la adăugarea unei semnături pe diverse inițiative legislative propuse de PNL. Mai multe detalii despre spectaculosul circ din PNL Timiș găsiți în publicația Vocea Timișului. Cu tot cu capturi de ecran!

Alte detalii AICI

Preluare foto: buletindetimisoara.ro