DNA Timișoara a descoperit o situație scandaloasă. Și anume, faptul că un șef din Ministerul Agriculturii ar fi primit șpagă de zeci de ori prin mandat poștal.

Potrivit unui comunicat al DNA Timișoara, procurorii au dispus punerea în mișcare a urmăririi penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Livia Ciobanu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii, pentru luare de mită, în formă continuată, de 36 de ori.

În perioada ianuarie 2018 – februarie 2021, în calitatea menționată, inculpata Ciobanu Livia ar fi pretins și primit de la o persoană cu funcție de conducere la nivelul unei direcții județene pentru agricultură (martor), suma totală de 67.000 de lei și un laptop, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie (cumpărarea de autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică). Suma totală de 67.000 lei ar fi fost pretinsă și primită direct și prin intermediari, banii fiind primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum și prin mandat poștal on-line după cum urmează: 15.000 de lei în luna ianuarie 2018 și între 1500 și 3000 de lei/lunar în perioada mai 2018 – februarie 2021”, se arată în comunicatul DNA Timișoara.