Alin Nica a găsit soluția salvatoare pentru Colterm, însă doar pe hârtie. Vă amintim faptul că societatea de termoficare a Timișoarei a făcut un stoc de cărbune pentru la iarnă, dar nu a reușit să încheie un contract cu niciun furnizor de gaz.

Șeful Consiliului Județean Timiș susține că o variantă ar fi realizarea unei noi conducte de transport a gazelor care va putea alimenta și Colterm. Așadar, miercuri, Nica a semnat autorizația de construire pentru conducta de gaze naturale SRM Timișoara I – SRM Timișoara III, după ce Consiliul Județean Timiș a declarat cele două investiții ca fiind de utilitate publică și de interes județean, pentru a le urgenta.

În urma acestei investiții, la nivelul județului nostru vom avea o conductă nouă de transport a gazelor naturale care va putea alimenta atât Colterm prin CET Sud cât și, ulterior, comunitățile locale de pe ruta Timișoara – Deta – Denta – Moravița. Deși această conductă era de mai mulți ani în planul investițional al Societății Naționale de Transport a Gazelor Naturale Transgaz SA, prin eforturile susținute ale Consiliului Județean Timiș, am reușit deblocarea obstacolelor administrative și, așteptăm ca Transgaz SA să demareze construcția efectivă a conductei. Miza demersului este asigurarea unui serviciu de furnizare fără probleme pentru compania de termoficare, facturi mai mici pentru timișoreni, cât și gaz la parametrii normali pentru zeci de mii de timișeni din zona Deta – Denta – Moravița, unde actuala rețea se află într-o stare deosebit de degradată”, a afirmat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș spune că această conectare directă la noua conductă din Timișoara va aduce doar beneficii pentru Colterm și abonații săi.

Subliniez însă că acest demers implică voința și capacitatea companiei de a-l pune în aplicare. Apreciez eforturile și implicarea Transgaz în modernizarea rețelelor de transport al gazelor naturale din județ deoarece contribuie decisiv la creșterea calității vieții în Timiș”, a adăugat Nica.

Rămâne de văzut dacă Transgaz va fi dispusă să aloce fondurile necesare pentru a realiza noua conductă.