Primăria Timișoara nu pare să fi găsit o soluție salvatoare pentru Colterm, deși mai este puțin timp până la venirea frigului. În aceste condiții, timișorenii abonați la sistemul de termoficare al orașului ar putea plăti facturi și mai mari.

În cadrul unei conferințe de presă, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, și Raoul Trifan, senator USR de Timiș, au anunțat că scumpirea din nou a prețului la gigacalorie este o variantă luată în considerare.

În contextul acesta economic, în cazul în care prețurile la cărbune și la gaz vor crește în continuare, nu exclud posibilitatea de a trimite Colterm spre Consiliul Local o propunere de ajustare a prețului la gigacalorie, fie în cursul acestei toamne, fie mai târziu. Este și aceasta o posibilitate despre care trebuie să fim conștienți cu toții. În momentul acesta, bazat pe cantitățile de gaz și cărbune pe care Colterm le are înmagazinate în stoc și contractate, pot să spun că este cea mai bună iarnă ca și aprovizionare din foarte multe ierni trecute. În noiembrie 2020 aveam 3.000 de tone de cărbune și contract pe gaz de cinci zile”, a declarat Ruben Lațcău, potrivit Tion.

Cel mai probabil, conducerea Primăriei Timișoara va propune o majorare a prețului gigacaloriei cu încă 20%.