Colterm va primi o nouă sumă de bani de la Primăria Timișoara. Mai precis, în ședința Consiliului Local Timișoara din această săptămână, primarul Dominic Fritz va introduce pe ordinea de zi un proiect de rectificare bugetară. Acesta prevede ca societatea de termoficare a orașului să primească încă 10,6 milioane de lei din bugetul local, pentru pregătirile pentru sezonul rece.

Dominic Fritz se plânge că societatea Colterm se confruntă cu o nouă problemă. Și anume, explozia prețului la curent.

E o nouă tranșă de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de cărbune și gaz pentru această iarnă. În plus, Colterm este afectat și de explozia prețului la curent. De la 1 septembrie, societățile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de prețuri plafonate la energia electrică. Se fac demersuri din toate părțile – primari, parlamentari – pentru rezolvarea acestei probleme și societățile de termoficare să poată cumpăra energie la preț plafonat, pentru că furnizează un serviciu vital populației”, a declarat primarul Timișoarei.

Până în prezent, Colterm a primit din subvenții aproximativ 140,9 milioane de lei, iar până la finalul anului subvenția va depăși 150 milioane de lei. Din această sumă, de la bugetul local sunt 84 de milioane de lei și de la Guvern – 67,8 milioane lei. În ultimii doi ani, Colterm a primit subvenții în valoare de aproape 400 de milioane de lei.

Tot în cadrul acestei rectificări vor fi suplimentate sumele pentru salubritate stradală, cu 2.250.000 de lei, întreținerea spațiilor verzi – 1,5 milioane de lei, dotarea unităților de învățământ din Timișoara cu consumabile și plata utilităților – 1,8 milioane de lei și finanțarea competițiilor sportive la care vor participa elevii Liceului Banatul – 350.000 de lei”, a informat Primăria Timișoara.