După Colterm, Primăria Timișoara s-ar pregăti să bage în insolvență încă o companie a instituției. Este vorba de Societatea de Transport Public Timișoara, susține viceprimarul PNL Cosmin Tabără.

STPT trece prin momente grele, datoriile cresc, la fel ca și îngrijorările celor care au speranța că această societate să fie una utilă și de interes pentru timișoreni, dar și pentru cei din zona metropolitană și nu numai. Aud că se vorbește despre insolvența ei când trebuia să discutăm despre modul cum aceasta poate fi dezvoltată. Sunt îngrijorat pentru că în conducerea acesteia sunt aduși oameni care nu au nimic în comun cu transporturile și atunci și speranța că va fi dezvoltată piere”, a afirmat Cosmin Tabără.

Viceprimarul liberal a mai anunțat că, alături de grupul consilierilor locali PNL, nu au dorit să-și exprime votul, în ședința CLT de marți, în ceea ce privește numirea noilor membri din cadrul Consiliului de Administrație al STPT.

Nu a fost o încercare de a bloca o activitate, a fost însă o formă de protest fața de modul cum se fac aceste numiri în cadrul acestor consilii de administrație. Am plecat împreună la un drum al reformelor, un drum prin care să schimbăm vechiul mod de a conduce, de a administra societățile din subordine. Asta însemnă că aceste concursuri să nu fie politizate, să fie „pe bune”, cum se spune. Ce se întâmplă în momentul de față nu este diferit cu nimic față de trecut. Pentru mine este o dezamăgire, societatea va avea de suferit. După cum se poate observa, la concursuri nu se mai prezintă nimeni străin, doar sugestiile USR- Ambruș, Chiș Culiță fiind singurul care a încercat din motive proprii. În rest? Se știe că oricine candidează, indiferent de capacitate, dacă nu are votul USR- Ambruș este exclus din start”, a explicat Cosmin Tabără.

În final, viceprimarul PNL a semnalat faptul că nu este de joacă cu STPT și că cei care o administrează trebuie să răspundă pentru soarta companiei.