Zilele acestea se desfăşoară la Sibiu a opta ediţie a congresului dedicat problematicii securităţii cibernetice, organizat de Swiss Webacademy, în parteneriat cu Ambasada Elveţiei la Bucureşti şi cu principalele entităţi ale statului cu atribuţii în cybersecurity.

Potrivit prezentării de pe site-ul evenimentului:
„Congresul nostru este o platfomă de dialog central-europeană, anuală, care a fost realizată in strânsă colaborare şi cu sprijinul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ONU, Geneva) si plasată inca de la prima sa editie, sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveţiei în România. E. S. Dl. Ambasador inaugureaza in fiecare an acest congres.

În 2015, congresul a fost desemnat oficial ca şi “best practice example for the European Continent“ de către Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU).

Congresul este non-profit, apolitic, neutru, non-marketing si non-tehnic, permiţând un dialog internaţional la 360° asupra problematicii cybersecurity precum şi soluţii, strategii şi comportamente pentru siguranţa cibernetica. 

Congresul de la Sibiu are ca si parteneri cele mai relevante instituții romanesti (IGPR,  CYBERINT, DNCI, ANCOM) precum si parteneri internaționali de prestigiu printre care: Politia Cantonului Geneva  (Elvetia), MELANI (Elvetia), Statul Major al Forțelor Armate Elvețiene, Global Cyber Security Center (Italia).”

Mai multe detalii AICI