Proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 a ajuns să fie promovat la Paris. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că s-a aflat în acest sfârșit de săptămână în capitala Franței pentru a le vorbi unor oameni din diplomație, cultură și politică despre Timișoara.

Am lansat invitația către mai mulți demnitari francezi de rang înalt pentru a ne vizita orașul anul viitor. Titlul acesta este șansa pe care o avem ca oraș – și prin noi și România – de a îmbunătăți percepția europeană despre noi și de a clădi valoroase punți de colaborare în toate domeniile, nu doar în cultură. Intrăm în linie dreaptă cu organizarea Zilei României la Paris, cu tema Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Cu primarul orașului înfrățit Rueil-Malmaison şi președinte al Metropolei Paris am convenit acțiuni de întărire a relațiilor culturale și din domeniul educației. Contăm pe sprijinul și colaborarea reţelei institutelor culturale româneşti”, a afirmat edilul-șef.

Dominic Fritz a mai susținut că a fost emoționat să promoveze Timișoara la Paris, având în vedere faptul că se simte foarte legat de acest oraș.

Acum 15 ani făceam studii politice la Paris, coleg fiind cu cea care după ani mi-a devenit soție și mamă a fiicei noastre”, a precizat primarul Timișoarei.