Societatea de Transport Public Timișoara ar urma să aibă un nou director interimar. Este vorba de cumnatul viceprimarului PNL Cosmin Tabără. Liberalul a organizat, marți, o conferință de presă, pentru a anunța această propunere pe care USR vrea să o facă. Tabără susține că nu are nicio legătură cu noua numire la STPT, cumnatul său fiind un susținător al USR.

Un lucru pe care trebuia să-l aflu de la colegii mei, că așa era normal, l-am aflat ieri de pe holurile primăriei. Este vorba de intenția de a numi un nou director la STPT în persoana lui Cocheci Constantin, director la AEM și care este cumnatul meu. Eu mă delimitez total de această numire, nici măcar nu m-au consultat, nu mi-au adus la cunoștință, ci pur și simplu au încercat să mă pună în fața faptului împlinit. Vă rog să nu asociați numirea de persoana mea. Nu comentez această numire din punct de vedere profesional, nu discut aceste aspecte, dar vreau să se înțeleagă foarte clar că este o numire pe care și-o asumă colegii de la USR, și-o asumă Ruben Lațcău, Dominic Fritz și Raul Ambruș”, a afirmat Cosmin Tabără.

Viceprimarul PNL i-a acuzat pe cei din USR că fac o politică la fel ca-n vremea lui Ion Iliescu, deși vorbesc despre tot felul de principii.

Ruben Lațcău mi-a spus acum vreo zece zile că la STPT va veni un director cu care o să fiu de acord, pe care sigur o să-l susțin. L-am întrebat despre cine este vorba, i-am avansat două nume, dar nu a vrut să-mi spună despre cine este vorba. Problema este modul cum s-a abordat și este foarte clar că au vrut să se lege în viitor de o chestiune de familie în momentul în care lucrurile nu funcționează. Eu am considerat că e nevoie de a clarifica lucrurile înainte. Nu am niciun dubiu că va fi numit în funcția de director interimar la STPT. Noi, politicienii, trebuie să discutăm la masă și nu în spatele ușilor închise, nu pe sub masă, pentru că ăsta este genul de politică făcut de pe vremea lui Iliescu. Și e genul de politică pe care ei îl contestă și îl detestă în declarații și pe care-l practică zi de zi”, a declarat Cosmin Tabără.

Dacă USR îl va propune pe cumnatul lui Tabără pentru funcția de director interimar al STPT, Consiliul de Administrație al societății trebuie să fie de acord cu numirea.

În prezent, STPT este condusă de Patriciu Rușeț, care a ajuns în funcția de director interimar după ce Nicolae Bitea și-a dat demisia în toamna anului trecut.