Liviu Cocean, directorul liberal al Piețe S.A., una dintre societățile Primăriei Timișoara, s-a ales cu o plângere penală pentru delapidare. Asta după ce marți a anunțat că societatea s-ar afla pe profit, după doi ani în care s-au înregistrat pierderi.

Când am asumat anul trecut că închidem pe profit, în anul 2 de pandemie, după 2 ani în care Piețe S.A. a fost pe Pierdere, cu o Piață 700 făcută scrum și o multitudine de alte reparații pe care le-am realizat în restul piețelor în cuantum de 820.000 lei, la care se adaugă 2.065.000 lei virați în conturile primăriei (redevență concesiune + impozite pe clădiri), nimeni nu a crezut că este posibil. O să mai suspine unii când o să audă că la 1 septembrie 2022 avem deja peste 1.100.000 lei profit, un cash flow liniștitor și tocmai am virat în conturile primăriei aproximativ 800.000 lei, care se adaugă la cei 1 milion de lei virați în martie”, a scris Liviu Cocean pe Facebook.

Iată că miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă trimis de pe o adresă de email a Piețe S.A., opinia publică este anunțată că pe numele lui Liviu Cocean a fost depusă o sesizare la Poliția Timiș pentru delapidare și gestiune frauduloasă.

Conducerea S.C. Piețe S.A. a fost acuzată, săptămâna aceasta, de delapidare și gestiune frauduloasă, dovezile în acest sens fiind deja depuse la Poliție, probându-se fapte care au adus societății prejudicii de peste 30.000 de euro lunar. Așa cum se arată în documentele depuse organelor de cercetare penală, directorul S.C. Piețe S.A. a ajuns să aloce discreditar spații și mese, fără încasarea taxelor stabilite de Consiliul de Administrație al societății, taxe, obligatorii pentru orice comerciant. În plus, așa cum reiese din declarațiile anexate sesizării depuse Poliției, situația nu este nouă, ci durează de foarte mult timp”, scrie în comunicatul de presă.

Cel mai probabil, comunicatul a fost trimis de către președintele Consiliului de Administrație al Piețe S.A., useristul Octavian Ghiran.

V-am spus că deranjez și ați înțeles acum că totul este pe filieră politică! Abia aștept să dau declarații în fața organelor de cercetare penală”, a reacționat Liviu Cocean.