Medicul Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, marți. Asta după ce chirurgul a fost prins în flagrant, luni, de polițiștii anticorupție în timp ce lua șpagă 1.000 de euro în biroul său de la un pacient pentru a realiza o operație.

Iată că miercuri a fost lansată o petiție online prin care se solicită eliberarea medicului timișorean. Petiția se numește „Cerem eliberarea domnului prof. dr. Marian Gașpar! Lăsați-l să salveze vieți în continuare!”.

Un pacient de 16 ani a fost lăsat pe masa de operație astăzi. Singur. Un pacient de 24 de ani, la început de carieră, a aflat că nu mai poate fi operat mâine, așa cum aștepta de câteva luni. Așa arată situația acum în partea de vest a țării: Dl. Prof. dr. Marian Gașpar a fost arestat preventiv și zeci de oameni sunt privați de accesul la servicii medicale cardiovasculare de top, cel puțin pentru următoarele 30 de zile. Dacă profesorul Marian Gaspar este cercetat în stare de libertate, zeci de vieți pot fi salvate, dânsul putând să își exercite profesia. Sunt sute de oameni, foști și actuali pacienți, din România și din alte țări, care au declarat că dl. prof. dr. Gașpar nu a condiționat financiar niciodată intervenția chirurgicală”, scrie în petiția online.

Aceasta a fost semnată deja de peste 600 de persoane. Pe pagina de Facebook a medicului timișorean au început să curgă zeci de mesaje de solidaritate, după arestarea acestuia.