Zilele acestea se desfășoară la București cel mai important eveniment internațional organizat în România – cea de a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, eveniment de importanță majoră pentru sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) la nivel mondial. 

Joi, 29 septembrie, au avut loc alegerile pentru viitorul Secretar General al ITU. În urma opţiunilor de vot acordate de  statele membre ITU, Doreen Bogdan-Martin (SUA) a obţinut 139 dintre sufragii, în timp ce contracandidatul său, Rashid Ismailov, din Federaţia Rusă, a avut doar 25 de voturi, potrivit Hotnews.ro. În ultimii opt ani, şefia Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor a aparţinut Chinei, prin Houlin Zhao. Doreen Bogdan-Martin are 30 de ani de experienţă în domeniul informaţiei şi comunicării, în sectorul tehnologiilor (TIC), al relaţiilor guvernamentale şi în organizaţii multilaterale. Este căsătorită, are patru copii şi vorbeşte fluent franceză şi spaniolă și deține licență de radioamator, ITU fiind un organism care promovează radioamatorismul, activitate care poate fi utilă în zilele noastre atunci când – în situații critice – sistemele de comunicații moderne nu funcționează.

Doreen Bogdan-Martin (SUA) – Secretar General al ITU

„Astăzi, 29 septembrie 2022, ITU face istorie la București. Este o mare onoare pentru mine să adresez, în numele Europei, călduroase felicitări doamnei secretar general ales. Sunteți un model pentru toate femeile din domeniul IT&C și deschideți calea generațiilor viitoare de specialiste în acest domeniu, dominat de bărbați până în urmă cu puțin timp. În același timp, mulțumesc domnului Houlin Zhao, secretar general, pentru întreaga carieră dedicată Uniunii”, a declarat Cristiana Flutur, co-președinte CEPT (Conferința Europeană a Administrațiilor Poștale și de Telecomunicații) și prima femeie care a prezentat ceremonia de deschidere a unei Conferințe Plenipotențiare ITU, potrivit site-ului ANCOM.ro.

Conferința Plenipotențiară este cel mai important for de decizie al ITU. PP-22 este un eveniment major, organizat la fiecare patru ani, în cadrul căruia se reunesc cele 193 de state membre pentru a decide viitorul organizației în ansamblul său, determinând astfel capacitatea sa de a influența dezvoltarea domeniului IT&C la nivel global. România a devenit parte a acestui prestigios organism încă din 1866, la doar un an de când au fost puse bazele acestei structuri ONU. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituția din România care are un rol central în ITU.

ancom.ro

hotnews.ro

Preluare foto: bucharestpp22.gov.ro & facebook.com