În sfârșit, proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii este sprijinit financiar de Guvern.

Marți, în Camera Deputaților a fost aprobată legea prin care TM2023 primește o parte din finanțare de la bugetul de stat. Concret, este vorba despre 164 milioane de lei, bani care sunt împărțiți între Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, prin Teatrul Național, și Asociația TM2023.

Acești bani vor susține atât investițiile în infrastructura culturală, cât și o parte din programul cultural al anului 2023. Noi nu am lăsat programul să stagneze, ci am finanțat de la bugetul local, atât investițiile, cât și programul pentru instituțiile și operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni și de la bugetul de stat. E o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timișoara, ci și pentru vizibilitatea României pe plan european. Sper că mediul politic a înțeles că susținerea Timișoarei este o oportunitate uriașă pentru toată lumea”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei le-a mulțumit parlamentarilor și oamenilor politici care au înțeles importanța strategică a acestui titlu și au susținut legea votată marți în Camera Deputaților.