Sentință definitivă dată de Tribunalul Timiș. Instanța a decis că ordinul prefectului de Timiș prin care Claudiu Buciu a fost demis din funcția de primar rămâne valabil.

Astfel, instanța consfințește o situație care durează din 8 iulie 2022, data la care am fost demis. Cel mai probabil această situație va dura până la următoarele alegeri pentru funcția de primar. Am decis să rămân în primărie, până acum în calitate de consilier al primarului Interimar, iar de acum înainte într-o calitate pe care o voi discuta cu primarul Interimar, Bogdan Blidariu. (…) Am candidat menționând pe toate formularele de candidatură că am dubla cetățenie. Nimeni nu a avut nimic de obiectat, nici autoritatea electorală și nici judecătorii care au validat candidatura și apoi alegerea mea ca primar”, a afirmat Claudiu Buciu.

Fostul primar al Lugojului susține că i-ar fi deranjat pe „toți cei care n-au mai făcut afaceri ilegale cu primăria”, iar la nivel politic a intrat în conflict cu șeful PNL Timiș, Alin Nica, „pentru simplul fapt că spun, liber, ce gândesc”.

E greu de înțeles de ce primarul Timișoarei nu are nici măcar reședință în Timișoara și nici cetățenie română și poate fi primar (ceea ce e corect), iar eu nu”, a mai precizat Claudiu Buciu.

Vă amintim faptul că în luna iulie prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a semnat ordinul de încheiere a mandatului primarului Lugojului, Claudiu Buciu, pe motiv că pentru o perioadă a avut domiciliul în străinătate.